12.7.09

11 julai 09


assalamualaikum semua....

walaupun hari ni dah lepas 11 july...tapi cerita tuk kali ni adalah kisah pada hari 11 july tersebut...

alkisahnya tentang dua hari bahagia dua orang manusia...satu yang bernikah dan satu lagi hari tua...(hari tua pun bahagia ke?) mestilah kan....bersyukur ALLAH masih lagi memberi peluang untuk kita hidup dan memperbaiki diri...dan membuat persiapan secukupnya untuk menuju alam SANA tu...


walaupun hari ni aku sepatutnya aku menghadiri Program TOT (Training of Trainers) Anda Bijak Jauhi Zina (ABJZ) di Hotel Sri Malaysia kepala batas, tapi aku x dapat nk p....sorry lah semua warga KRJ (Kelab Remaja JIM)...kira excuse la ...lagi pun dulu saya dah pernah p ditrain TOT ABJZ nii di KL...maaf semua...anda semua kira wakil saya lah yer.....insyaALLAH moga ALLAH memberkati apa yg kita buat hari ni...bukan tak nak p tapi ada event yang memerlukan saya untuk berada di sana...demi sebuah ukhwah yang telah setahun lebih terbina.....


sebenarnya dari pagi aku dah p rumah pengantin..kawan ku yg telah pun bergelar puan hari ni....11 julY 09....tak sangka date yg pernah aku cadangkan kt dia dipilih...hari yg sama...dengan hari lahirkku....seronok berganda kerana seorang kawan meraikan hari bahagianya bernikah dengan pasangan yg dicintainya....Muhammaad Ameen Abdul Halim.. Mabruk (Tahniah) untuk kalian berdua!!! sebenarnya kebetulan je....date yg dipilih ni paling sesuai untuk mengadakan majlis akad nikah...tapi walimahnya akan berlangsung kemudian......walau camne pon....aku tumpang gembira dan bahagia....terfikir juga bila akan ku mengecap nikmat yg sama bilamana mawaddah, sakinah wa rahmah menyelubungi diri saat si suami menyebut "aku terima nikahnya" itu.... insyaALLAH suatu hari nanti...hanya ALLAH saja yg tau kan??


okla...selepas selesai majlis akad nikah di masjid USM..kami semua bergambar2 kenangan dengan pengantin lam masjid....then ada jamuan makan sikit di rumah pengantin...so kami pon bertolak la ke rumah pengantin...kat sana jumpa rakan2 USM, usrah kawan2 PJJ dan kawan2 yg pernah sama jadi faci masa program...bagus jugak...macam gathering.. alhamdulillah kenyang perut dengan macam2 hidangan makanan yg ada....dari nasi sampaila laksa buah2 tempatan dan desert...pengantin baru pon turut layan tetamu yg datang.....hmmm...sama cantik sama padan... :)


lepas makan2 kami lepak2 dengan pengantin dalam rumah...bergambo lagi...then sempat pengantin suh aku buat ucapan khas sempena ari jadiku...kiki...terharu lak...then ...betukar2 lak hadiah.....macam sistem barter lak..maklumlah hari bahagia kami dua...:) kelakarla pulak....anyway...thnks ye pengantin...sibuk2 pon ingat besday akak.......pasni mesti tiap2 tahun ingat kan?kan '? kan? hehehe....


ok la kita layan gamba...insyaALLAH lg 2 3 hari gamba ada...yg kat saya takde..batri abeh tak sempat nak bli baru, tggu gamba dari kawan2 jer......adoi...selalu macam ni...











p/s: syukur dah dapat kerja semula...moga ALLAH tabahkan hati ku....tak de lagi "hari-hari terakhir di PJJ...sebab sambung keje kat PJJ jugak...tapi bos lain....:) alhamdulillah syukur..





slamat hari tua untuk aku...yg ke 26..thnks mom 4 da choclate cake ! :)

6 comments:

DiLa said...

aslm
hey..malu lah dila! cist rupanya kakwani lagi laju upload kat dlm blog dah yee...adoi2..terasa tebal mukaku dua tiga inci..hehehe..
thanks dear muslim sister..luv u cos of 4JJl..

limaumaniss said...

DiLa...

besela kami, Puan Dila...eheh...luv u too...because of ALLAH.... :)

keluarga amri said...

bertempiaranlah syaitan lari kehangusan. kahwin itu mudah. nak kekalkan itu, payah....

limaumaniss said...

keluarga amri...

nak petua kenelah baca aku terima nikahnya 1 & 2 :) atau pun...buku petua didik anak...Abdullah Nasih 'Ulwan....

Leenoh said...

Salam.
Ya. salam, meriahnya depa. kenduri kawasan ni masakannya no wahid la.

limaumaniss said...

Leenoh...

salam ...
ya...memang nombor satu...tak jemu untuk dijamu...