21.11.08

sakit kaki??


bukan kasut tuan punya blog--->harap maklum ;)


yezza..sakit kaki ku ini ...
sebab semalam terpelecok..( bahsa org penang..paham kee??)
dan terus terseliuh..dah la pakai kasut 'platform' (sekali lagi...paham ke apa tu platform??..ha..x pe...mungkin hanya orang pompuan je yg tau...) pastu bile tersadung then terpelecok...adeh...sakitnye...tapi pastu ok x rasa apa2...tapi malu sikit sbb hampir2 terjatuh tp tak la jatuh terduduk terus kt atas tanah..sempat kawan aku sambut...hehe..syukur alhamdulillah..

tapi itu semalam...

hari ni..pagi ni lepas solat subuh..masa nak bangun lepas solat baru terasa sakit kesan jatuh semalam..kat buku lali kaki...adeh..rasa susah sikit nk jalan...bapaku suruh sapu minyak...
aku lak risau...hari ni (malam ni) nk pergi KL untuk PPN JIM...takut lak kaki bengkak ke ape ke...rasa gak nk p kinik tapi malas...ingat nak sapu minyak tu kat opis je tapi lupa pulak nk bawak minyak tu...adeh...las2 aku datang opis pakai selipar je...tak pakai dah kasut sandal 'platform' yg aku suka pakai tu...x berani...takut jatuh lagi kat situ...sebab tau pagi ni mesti nk p brekfast mesti lalu tempat yg aku jatuh semalam tuh..heheh....apatah lagi dengan buku lali yg sakit ni mmg x le nk pakai sandal tu die agak tinggi...huh...ni rasa nk bli kasut lain lagi ni..eheh...kasut yg bukan platform lak...ehhe... pasni kne bli kasut jenis camni..

dah lama tak bli dan pakai kasut camni sejak keje..time blaja dulu kasut ni la menjadi pilihan hati..ehhe




eh ni nk cerita pasal kasut ke pasal sakit kaki?hehe....untuk sume...doakanla kesejahteraan ku nanti..moga2 selamat perjalanan ke KL dan berada di sana dan pulang dengan selamat ke penang...dalam keadaan kaki macam nie...alhamdulillah masih boleh berlajan tapi kene berhati...harap2 its not getting worst but getting better.....ameen....


18 nov lalu alhamdulillah aku dapat attend talk Yusuf Estes d USM nie..mmg nk sangt dengar talk dia alhamdulillah ALLAH izinkan....nanti bila ada masa akan ku kongsikan intipatinya di sini..(kene buka notebook balik for proper writing and explanation..). ramai ahli JIIM yg hadir talk tu..alhamdulilah...dewan pon penuh ...dan yg paling best ada juga sekelumit non Muslim yg berminat datang...moga ALLAH bg hiadayah pada mereka untuk peluk Islam, ameen....


so guys i guess ill stop here..happy reading ..have a nice weekend....n c u next week as i might be no online during this weekend...harap2 semua urusan dan event2 di PPN berjalan dengan lancar...


wassalam...

piece... ;-)


p/s: jumpa kawan lama masa tadika di akhir program Yusuf Estes..tak sangka orang tu ingat lagi namaku ...malunya aku hanya ingat muka dia tapi x ingat nama...hmm

2 comments:

myadlan said...

orang KL pun ade je dengar terpelecok tu.. hehe

sy baru tulis pasal yusuf estes jugak.. jom mai KL. ada banyak lg talk nk dengar..

limaumaniss said...

yeke...senang le kalu depa paham..n i'll get to ur blog later...akak baru balik dr PPN nih... :)