13.2.09

exam lagi...??


salam to all....
hari ni aku amek cuti...huhu..best je bunyinya bukan?
tapi sekarang aku berada kat opis....haha...sounds not so good ya..?
ape2 aje lah...


ssebenarnye nk cite hr ni aku amek ujian saringan N41 (pegawai tadbir) di USM,
setelah lama aku tunggu sejak aku apply macam2 post kt USM ni baru la hr ni (dah nk dekat setahun dah tunggu!!) dapat pi ujian nie...hmmm...apa pun aku bersyukur sbb lam 2000 application tu aku antara 200 yg terpilih utk ujian saringan nih...huh./...bukan senang nak melepasi tahap ni....alhamduliilah ada rezeki kami 200 orang nie.....

alkisah nye sebelum masuk dewan tu kami kene tgu kat luar ...dalam suasana ujan turun dengan lebatnye (setelah lama bumi penang atau lebih tepat lagi bumi USM ni tak dibasahi ujan...) sambil ku menunggu utk masuk ke dewan...ada lah sorang makcik ni dengan anaknya datang tegur aku...oh rupanya kawan lamaku...bespren lama tu...zaman tadika (Tadika Islam USM) dan skola rendah sama2 (SEk Ren Sungai GElugor, skola melayu paling tua kat malaysia kalu x silap aku).....sungguh tak ku sangka...pastu kami mula la borak2....mula2 x tau nk borak2 apa sbb lama dah jumpa...cam kekok sikit...padahal dulu main2 skali, p skola balik skolah , p mengaji sama2....even sekampung ...heheh...tingat zaman dulu2 plak...lawak la..hmm...


pastu kami masuk dewan lam 9.00 lbh....jawap la soala2n yg dia bagi....bab exam ni tak nak cite sangat...tak best utk diceritakan...tapi kelakar jugak....kita tinggal dulu bab exam...by the way exam ni x abeh utk aerini jer...sbb ada ujian simulasi berkumpulan yg berterusan sampai esok lusa....turn aku kene besok (sabtu ) pagi....walaupun test tu 25 mnit jer..tapi tak tau la apa yg nak di preparekan lagi...huahua....bespren lama aku tu pon kene besok jugak giliran , tapi kami berbeza group....


pas exam kami sembang2 lagi kt luar semntara nak tunggu kami dijemput pulang..hehehe...
sembang punya sembang....kawan aku tu cakp..orang yg jaga exam tadi cam familiar...dia pun dak skola kita dulu rupanya.....lepas ku tenung2 , peghati2 muka orang tu mmg btol rupenye mamat tu satu skola dengan kami....budak nakal yg slalu kaco orang kt skola..ahah...x sangka...dia lak yg menguruskn exam kami ni...hmm...kecik nya dunia...eh silap...keciknya penang nie...ehehe....kelakar lagi rasanya....dah jumpa 3 orang dari skola yg sama....


lepas tu aku balik rumah jap....time tu dah 12 tghari lbh..ingtkan nk duk rumah je sbb dah semangnye amek cuti pon hari ni...tapi ttber colleague call , nak setelkan sesuatu..hal keje...pikir2 balik lbh baik p opis balik , sbb p pon dgn aboh, nek kete skali lah....lagi pon maleh nk duk rumah...sbb pakcik aku tgh bizi duk cat rumah tu...so aku maleh nk maleh nk menyibuk kat sana....pstu kak lat pulak cakap nk jumpa kol 8 malam kat USM nak bincang pasal bajet XCELL...huaa...nampaknya aku kene stay la kt opis sampai malam.....apa nak buat kan....

erk....nnti smbung cite...its time for meeting...haha

sabtu 14 feb 09.....

ok..sambung balik citer...aku baru balik dari ujian saringan N41..hr ni soalan simulasi lam kmpulan....kami dapat tpik yg agak mudah untk dibincagnkan...iaitu..."pengangguran"hmm......sebenarnya ada kisah menarik gak sebelum dan selepas kami masuk dewan utk exam nie....tapi len kali lah cerita....

sambung kisah semalam...

sebelum p miting dgn kak lat aku p makan dulu dengan dila..makan malam...memandangkan kami jer yg ada kt opis time tu..kami kuar makan sekali....oleh kerana dah buring sangat makan kt subaidah...restoran paling dekat dgn opis kami, kami pon p desasiswa Harapan...cari makan malam...hahah...

masa makan tu plak dila sound aku , die cakap kenal tak siapa tu..sambil tunjuk ke arah sorang wanita berbaju biru....kata dila tu ckgu Harlina, ckgu skola Gelugor (sekolah rendah aku ler tuh...skola dila jugak..tapi dila ni junior aku)....ckgu tu slalu p kinik tempat dila kerja...cikgu tu pon dah kenai sangat dgn dila sbb slalu p kinik tue.....aku pon apa lagi...bila dapat peluang...dila p tegur cikgu tu, then aku pon menyampuk skali....dengan semyum lebar penuh kegembiraan ( sbb jmpa ckgu yg plg rapat dgn aku dulu...) aku pergi salam cium tangan cikgu then aku g tau kat dia..."cikgu...saya ni student cikgu dulu"....sambil tersengih2 kt ckgu tu...tapi ckgu tu muka blurrr....dia tak ingat aku ni student yg mn satu.....then aku gtau la aku student skola gelugor..dia masih blur2...lagi...x dapat nak recall aku ni student yg mana...maklumla,..dah lama tinggal alam skolah rendah...then kami masing2 sambung makan....

tgh2 makan ckgu tu mai kt meja aku dan dila..mai sembang2 dgn kami...ckgu ni kata dia masuk skola almashoor thn 2000 wic is thn 2000 ni thn aku form 5 kat skola almashoor tu...tapi x perasan pon cikgu harlina dah mai ngaja kat skolah almashorr...tu...hmm...sibuk stady nak SPM kot time tuh...hehe...apa ppon seronok dapat jumpa cikgu n kawan2 lama hari ni...(jumaat)...

dan sambil2 makan2 tu aku banayk kongsi cerita2 lama kat skola gelugor dgn dila...dan cerita2 dila kt skola glugor tu masa skolah tu...hmm...banyak cerita menarik..saling kait mengait walaupun berlainan generasi...(dila 2 tahun lbih muda dari aku...)....

then kol 8.30 malam kami stat miting kat masjid usm..kami duk kat hall luar masjid jer...jumpa pulak lagi sorang kawan skola gelugor jugak...dia tanya aku kat mana kelas KAFA..aku pon tunjuk le arah kat die....haih...sambung lik miting..wat bajet jer...sampai kol 11 malam...adoi letihnye....balik rumah....siap2 utk esok......tido....end!!!

haha...excitednye aku cite pasal semalam...lani tgh tunggu adik ku balik tusyen...nk p kenduri pulak...nyum2...nk makan banyak2.....sebab berjaya habeh jawab exam tadi....hehhee...

till we meet again...teruskan memboikot produk yahudi laknatullah, USA dan zionis....sumbangan ada amatlah berharga utk saudara seagama kita di Palestine sana...

wallahua'lam...

wassalam...

9 comments:

[S]itie [B]Um [B]Um said...

gudluck..

limaumaniss said...

Oh thank yu…..dah lepas semuanya..alhamdulillah…

Luth Textile said...

ASSALAMUALAIKUM!!

PERHATIAN,
Blog JOM PHOTOSHOP telah berpindah ke sini. Harap maklum! THANKS FOR FOLLOWING!

Leenoh said...

Semoga bergembira dengan kejayaan tersebut.
kita selalu komen panjamg tapi malam ni takut gajah takleh panjang, nak kena balik dulu. lain kali mai melawat cek lagi noo.
wassalam

limaumaniss said...

takpala pakcik leenoh..time kasih atas ucapan tue..

Anak Pendang Sekeluarga said...

salam ziarah..jemput muzakarah di blog saya dan jangan lupa add my blog..

limaumaniss said...

Anak Pendang Sekeluarga ..

salam en Pendang ..

insyaALLAH..tima kasih mai melawat cheq kat sini...

Suka said...

askm..

awk ahli JIM ye..
boss saya, org kuat JIM, kalau x salah no 2 muslimah kot

salam perkenalan

abuya adam zuhair
advisor 25% KerepeKuSuka

limaumaniss said...

Suka..

wah..suka betul awak yer...ye saya sebhagian dari keluarga JIM...awak nak join pun boleh...