8.2.13

Buku free

salam dear readers,


hari ni bermulalah cuti raya cina yang diberi free free oleh bosku...maka jadinya aku yg tak beraya ni pun dapat cuti selama 10 hari! cuti raya Aidilfitri pun bos x bagi sebanyak ni! boleh tak LM nk request next raya puasa nk cuti 10 hari gak? aritu cuti 3 hari ja.....cehh...


apapun waktu cuti kadang2 lebih bizi daripada hari tak cuti... berganda2keja dengan keja2 umah...tapi tak jugak kurus2 buat keja2 rumah..camana ni?


tengah buat keja rumah sekerat jalan makcik Umma call ajak p ofis dia amek buah limau...(oh bukan limaumaniss) yang diberi oleh CM penang...iaitu bos dia... lps tu ajak singgah Popular utk belanja LM buku2 free! wah...

alkisahnya...

kami singgah ofis Umma dulu d tingkat 28 komtar, amek buah limau sekotak...pastu turun singgah solat Zohor di tingkat 26... sempat amek pemandangan dari tingkat ni lepas solat..amazing..


dari tingkat 26

ada orang atas bangunan tu...rasa nak join mereka di situ...

sebelum tu sempat lagi rembat skirt baru utk menambah koleksi2 skirt yg ada..wah2..mentang2 baru bergaji.. apapun itu tidak dikira membazir ya..sbb mmg akan dipakai tidak utk diperam buat pekasam...bab pakaian LM mmg x kan membazir..beli mesti pakai..x de istilah bazir duit beli baju please...

lps solat terus serbu Popular...walaupun tgh lapar, kami harus cepat balik sebelum pukul 4ptg...

im drowning.... soo many..dunno which to pick..

buku Hadis tu milik anak Umma. but i like the book too... tapi LM x amek buku tu..


hasilnya, selama 2 jam kot menilau nilau dalam popular..LM dibelanja buku2 ni ... ni semua sbb Umma nak belanja dgn baucer buku yg dia dapat...kami perlu habiskan boucer buku rm250 utk satu hari utk dapat rm50 baucer free lagi.

mine..Umma x sempat nak sign tanda kenang-kenangan.. namun akan ku kenang jasamu belanja buku2 ni...:)

sekian saja buat kali ini... pejam celik habis satu hari cuti dah...tinggal 9 hari lagi..kerja banyak..moga ALLAH mudahkan.. faiina maal 'usri yusra, inna ma'al 'usri yusra..


Jazakillahukhairan Kathiro kepada sahabatku Umma atas pemberian ini..target dalam cuti ni nak habiskan baca buku Aisyah tu.. walaupun berderet2 lagi buku yang dibeli sebelum ni belum habis dibaca lagi (malah belum dibelek2 mahupun disentuh lagi..oh!).

wassalam..





2 comments:

umma sharifah said...

cepat2 la baca pastu cita kat aku...cuti aku dah habis pun...lani dok melangut kat office cos bos dah cuti...

limaumaniss said...

nak baca bagi habeh...tp nampaknya cuti duk rumah lagi bz daripada tak cuti...