3.2.13

Interesting stories..

salam readers,

antara yang menarik dua tiga hari kebelakangan ini..

petang tadi first time bawa anak Umma p memanah..baru nk try test.. coach kata dia kecik sangat..tak cukup tinggi lagi..tp dia bg peluang Amzar try juga.. dekat 2 jam 'training' kat situ...at last ada dia bagi panah..tak la pegang 'rangka'(bow)  dia saja..haha..LM ingat nk try gak..tp pegang rangka dia ja sambil tarik tali tu..ada la gaya mcam nak memanah tp takda panah tu..


coach suruh buat sendiri..

semangat sampai berkerut muka...

seterusnya, LM join fun run category utk Penang Run 2013 haritu...kali kedua masuk event camni, kesimpulannya selain capek lari2 jalan, dapatlah jugak mengumpul sijil dan t shirt event yang berwarna putih ...aha.. fun run 4KM saja..itupun x lari sepenuhnya, mengelat juga dengan berjalan sekali sekala bila dah capek..dah la x de warming up ke apa sbb sampai2 ja ngam2 depa dah stat lari..sebelum tu terkejar2 solat subuh dulu..x breakfast , just teguk dua tiga kali air..sambil lari sempat bawa bekalan biskut..sampai habis lari biskut tu dalam poket..buat menambah berat je masa lari... layan foto2 lepas tamat larian...

muka x macam baru lepas berlari..menten ayu bersama gadis bernama Ayu..

gambo kenang-kenangan di pentas Penang Run..

x de medal OK..fun run je..makanya hanya ada sijil je utk ditonjolkan..

kami balik dulu, x tunggu lucky draw..lambat sangat nak tunggu..maleh..

sebelum balik , terserempak dengan geng2 Revert Sport Club..ada di antara mereka yang join fun run, ada juga yg masuk competitive run 17 KM..


tahniah Ustaz Taufiq walaupun kaki cramp di tengah jalan..dapat juga medal akhirnya


beberapa hari lepas Penang Run tu LM p makan burger..adik request nk makan kat sini..tempat ni masuk majalah 3 (tv3) haritu..tmpat femer jual burger monster...wah..tapi kami x makan burger gergasi tu..hanya makan burger yang diberi nama burger facebook yang tingginya 3 tingkat (3 layer)...

sila beratur utk ambil number, order dan bayar..lepas tu sila duduk dan tungggguuuuu

hampir 2 jam tunggu nak dapat burger...sambil2 tu kami order durian crepe dulu..ni pun tunggu sejam baru siap..haish!

burger facebook diberi nama.. letih kami 2 orang makan.. tambah lg dengan satu burger plain..

ayaq tak cukup sebab lama sangat tunggu... actually adik LM order lg satu air lepas horlick ais dia abes..

akhirnya kami balik dengan perut yg kenyang...kesimpulannya burger grill haritu jauh lebih sedap daripada burger facebook ni.. mungkin yang special kat kedai ini ialah burger giant depa ja.. apakan daya LM dan adik x mampu nak makan burger tu..memang konfem x kan habis makan dua orang...sbb tu x amek burger tu..next time maybe...

till then, wassalam..




2 comments:

umma sharifah said...

amzar balik umah ngadu tak nak gi memanah cos sakit tangan...hahaha...but no mercy for u amzar...hehehe...tringin nak makan grill burger....bila on cik wani?

limaumaniss said...

aku pon terigin walaupun badan dah berisi sangat...sementara aku cuti ni elok la kita p....