3.4.14

Crushhhh!


sudah hampir dua minggu tidak ku ketemu sama ini Burgundy....

(bukan hilang macam MH370, hampa toksahla pi tolong cari... )

tengok gambaq boleh agak kot apa sebabnya....


ini hasil pelanggaran si Burgundy dengan kereta lain di Jeli , dua minggu lalu...

kereta dipandu oleh adik aku sendiri....eksiden sebaik sampai area Jeli...aduhai hancur hati tuan kereta bila melihatnya......remuk...sbb si PJJ ni tak pernah mengalami eksiden yg teruk selama berkhidmat kepada tuannya.....


tiba2 bila orang lain bawak,macam ni jadinya...

apapun aku bersyukur adik dan adik iparku yg dalam kereta ni tak apa2....depa cool je memanjang...siap lepas eksiden boleh bercuti lagi sehari di terengganu...lepas sehari baru bawa balik kereta yg separuh lingkup ni balik ke penang...


sampai penang terus adik aku bawak p workshop....justeru aku yang baru balik kerja tak dapat la nak lihat 'kecederaan' kereta ni...sampai harini...


memang takdak mood dah nak nak ambik tau...nasib baik la insurance cover.....terkejut tapir jugaklah tengok jumlah bil spare part utk repair bahagian2 yang rosak tu....beribu2 lemon wohhh!


jadinya selama dua minggu nak masuk tiga minggu hidup kami sekeluarga terpaksa la bersusah payah sikit kongsi moto dan kongsi kereta...ataupun lebih tepat....berebut kereta....


alhamdulillah ...seharusnya kami bersyukur dan tidak kufur sebab ada sang Kancil yang menjadi rebutan ituh....


jadi buat masa ini tuan Burgundy hanya mampu bersabar menunggu Burgundy keluar dengan sihatnya dari workhsop....berdoa lepas ni x de apa2 side effect atau kerosakan yang tidak diingini dan yang tak diketahui walaupun setelah di repair..... sebab lama lagi nak habeh bayaq wooooo...




sebelum tamat entry saksikan kesan pelanggaran kepada si Grand Livina...memanglah teruk ..

yang melanggar pun teruk jugak....sbb adik tuan kereta memang tak reti jarakkan pemanduannya....

dah la bawa laju, selalu je rapat dengan kereta depan macam nak sondol kereta depan tu..

dan inilah akibatnya......


innalillah wainna ilahi rojiun....

eh...sekejap....bukan ada orang mati...

tapi doa tu dibaca sebab tuan kereta dilanda musibah dan dugaan tidak berkereta...macam patah kaki....

ada motor abah dan adik2 pun x reti bawak moto pulak......

gitulah naseb....


kembalilah cepat si Burgundy ku.... :(


1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)