30.3.09

Any Good News???

bile nk dpt kerja permanent nie??

its already 30th of March.. i heard that new intake will be on the 1st April...but i havent receive any letter...wic means ...no good news for me....oh ALLAH...please make me strong...
give me patience...


at least i have a job...alhamdulillah( ayat nak pujuk hati sendiri.. ... ) :(
at least? yes...sekurang2nya aku ada kerja...berbanding kawan2 aku yg belum ada kerja..ada juga yg baru tamat kontrak (n cari kerja lain), ada yg nak cari kerja lain sbb keadaan ekonomi memaksa mereka bertukar profession...oh......

buktinya hari ni saja ada dua tiga orang member aku tanya aku soalan yg sama kt YM...
1)" cik wani ada keje kosong tak kt USM ??".........
2) "weh, kt tmpat hg ada tak nak pakai RO (Research Officer) ke RA( Research Assistant)?"

..hahah....nampaknya aku kene lebih bersyukur sebab lbh bernasb baik sikit dari mereka ni...ye tak?? dalam erti kata lain, jodohku dgn "i-teacher" dan "e-educator" masih lagi panjang....(entah sampai bila...hehehehe)

kekadang pening nk jawab soalan2 yg macam tuh....macam aku pulak yg berauthoriti nk ambil orang kerja...hehe...tp sedaya upaya aku tolong mereka...apa yg termampu....bg cadangan apa2 ker...bagi khidmat nassihat pon ada jugak...bagi harapan ker...

"nanti kalu ada kosong atau lecturer mana2 nak pakai RA aku bg tau...."


hakikatnya??? insyaALLAH kalau ada rezeki...ada la kerjanya..ye tak??yang penting mereka usaha cari kerja....bukan duk saja2....ingt ALLAH takkan sia2 kan usaha kita...kalau takda hari ni...insyaALLAH besok2 ada lah tu...dulu lagi ramai yg bertanya kt aku soalan yg lbih kurang sama cam kt atas tu(sejak aku grad)....tapi sekarang dah berkurang sikit sbb dah ramai yg 'berkarier' walaupun karier tu untuk sementara waktu saja (same jugak macam saya...) sementara nak dapat kerja yg btul2 stabil n permanent....

maka dengan itu doakan la aku berjaya mendapat berita baik sebelum 1 April nie( hope so)...
Andai ditakdirkan ALLAH aku belum berpeluang mendengar kabar gembira itu ya ALLAH...jadikanlah aku hamba yg sentiasa REDHA dengan ketentuanMU...begitu jugak untuk sahabat2 ku....

yg baik itu dari ALLAH... yg serba kekurangan itu dari hamba....waallahua'lam...


wasssalam..

4 comments:

d i y a n a said...

ya-ya...insyaAllah ada rezeki nanti.aku doakan. aminn!

limaumaniss said...

isk isk..(muka sebek tapi duk senyum)..doa2kanla aku diyana...aku lagi kena kuat doa..kawan aku tadi pon pesan kene tngkatkan doa lagi..insyaALLAH,
akan ku tingkatkan segala usaha dn doa lagi.. :)

ps: hr ni depa lapor diri.. :(

myadlan said...

sy pun dlm dilema gak.. da nak grad ni.. nk kena cari keje plak..

limaumaniss said...

myadlan..

ak ah kan..dah final xm n final sem dah..start cari keje skrg..grab oppurtunity yg ada...jgn memilih sgt..all da best for final year, final sem, n final exam... :)