3.3.09

kenuri cik siti...

kat mana pengantinnyer?? cube tengok betul2...

assalamualaikum semua...

malam ni walau pun masa cam x senggang tapi aku buat2 mcm ada banyak masa gak..ehehe...(aku pon perlu mase utk diri sndiri gak..selain masa yg ku curah utk bnda2 lain dan utk orang lain.....wow...hebat bunyinyer....)....ape apelah!!...

merujuk kepada tajuk di atas...hehe...sabtu lepas aku telah berjaya ke kenduri kawen salah sorang kawan skola menengah aku merangkap kawan seuniversiti dgn aku (Siti Mariam Hasan)...bersama pasangannya, yg jugak merupakan kawan aku sejak tadika, sekolah rendah...skolah menengah ( yg namanya sama tapi skolah asing2...sbb asing laki n pompuan), dan jugak kawan seuniversiti (Wan Ahmad Nur Farihan Bin Wan Rozali)...wah...panjangnya ...
bukan senang aku nk p kenduri kawen kawan2 aku nie....dah berapa banyak kad2 budak2 almashoor (perempuan) sampai kat rumah...tapi ni la baru first time aku p kenduri budak skolah aku...yg bestnya pasanagannya pun aku kenai...sama2 belajaq dari kecik sampai besaq...

ceritanya macam nie...lepas zohor Wis mai amek aku kt rumah , kami sama2 study peta yg ada kt kad kahwen tu sbb masing2 x tau jalan...walaupon teluk kumbaq tu dalam penang nie jer....hmm....maklumlah..kawasan ni kawasan yg kami jarang p.....huhu....tapi dalam duk tengok peta tu pon kami buleh tersesat...sampai nak masuk ke balik pulau la...haa...bila jumpa jalan nak masuk ke balik pulau ni aku mmg la kenai sangat...oleh sbb aku dah nampak tanda2 yg kami nak sesat ke balik pulau...aku suruh Wis patah balik time tu jugak ...dan cari jalan lain....ada lam dua kali gak la kami sesat...dah memang jenis x reti tengok peta..hehe....tp apapon lam pukul 3 kami pon sampai la kat rumah Siti Maryam nie....dari jauh dah nampak ramai orang kt kereta banyak2...memang sah la tu rumah pengantin....kami pon turun kereta n trus ke rumah Cik Siti....OPs!! Puan Siti Maryam (cik siti bukan cik siti yg aku selalu sebut2 kt blog nie yer...hehee)....selepas salam menyalam dan bertanya khabar dgn pengantin kami pon makan..masa sampai tu ada lg sorang mmeber almashoor lelaki yg dulu kawan skola rendah aku jugak sampai....tapi kami x duk le makan skali..meja asing2.....lepas makan kami lepak2 dulu dalam rumah...pengantin sedang sibuk melayan tetamu2 nya yg hadir....tambah pulak kawan2 aku x putus2 datang.. Diyana n Husband mai dgn Azreena..aku n Wis pon tggu depa habeh makan..then kami bergambaq sama2...uish..sudah lama rasanya x bergambaq...apatah lagi dgn kawn2 lama....tp baru ku teringat....hari tu masa reunion pon kami dah bergambaq...lbh kuarng 2 bulan yg lepas...tapi x per.....kami tetap jgak nak bergambo....hehehe..


Geng 5 Melati thn 2000 @ SMKAP Almashoor dulu....

lepas bergambo kami pon sembang2 lagi dgn pengantin dan nak berngkat pulang...tp jumpa pulak kawan2 yg baru smpai...AWie, Marhaini, Liyana, Anisa, and Fatihah ( ni x de masa reunion)...sembang2 jap ..then balik rumah....
gitu la ksahnye budak2 skolah kami bile berjumper...riuh rendah jugak jadinya...sekali sekala jumpa..maklum ada yg balik dr KL, ada yg bercuti belajar dan baru balik dari Korea...dan macam2 lagi....aku ???? aku masih di sini..menanti yg tak pasti...haha...cewah...yg pasti...aku hepy jumpa kawn2 aku hari ini...tanggal 28 Feb 09...huhu..utk Siti Maryam dan Wan Ahmad Nur Farihan...

"Baarakallahu likulli waahidin minkumaa fii shaahibihii wa jama'a baynakumaa fi khayrin


Artinya : Semoga allah memberkati masing-masing kamu berdua (mempelai) terhadap temannya, dan semoga Allah mengumpulkan kamu berdua dalam kebaikan (HR. Abu Daud, Tirmidzi dan Ibnu Majah)



Baarakallahu laka wa baaraka 'alayka wa jama'a baynakumaa fi khayrin Artinya : Mudah-mudahan Allah memberkahimu, baik ketika senang maupun susah, dan selalu mengumpulkan kamu berdua pada kebaikan. (HR. Abu Daud, Tirmidzi dan Ibnu Majah) "



kemre kat atas..kene melangut semacam jer..heheh


wassalam...


limau maniss limau purut....
kenangan manis kasih tak surut.... ;-)

6 comments:

Sharifah Natasha said...

Alhamdulillah. Semoga kawan2 enti bahagia ke anak cucu cicit dan selamanya. Insya Alah..ameen

limaumaniss said...

insyaALLAH...bahagia hendaknya...

Anak Pendang Sekeluarga said...

salam ziarah,blog yang bagus,jemput penulis muzakarah di blog saya,dan sila add blog saya...tq

limaumaniss said...

salam Anak Pendang....thnk u for ur invitation....

Cik Siti said...

wei..cik siti hanya utk aku,mana leh hang guna tuk orang lain...isk..iskk...

limaumaniss said...

Cik Siti...

oh CIk Siti sudah kemari...alamak hai dia marah la pulak...ok next time aku tuka....mana2 yg nama siti aku x pakai cik siti dah..kikiki...

piece..;)