12.4.09

genap setahun

i miss this tasek..lebih menenangkan jika ada terataiku di situ...


salam to all...ape kabar sumer?

harap2 nyer sumer berbahgia di samping keluarga...macam saya..minggu ni...dapt luangkan masa bersama2 femly weekend nie...bukan tu jer..malah dapat ziarah saudara mara terdekat yg dah lama kami sekeluarga tak ziarah semenjak pemergian atokku bulan november tahun lepas..tahun lepass???


bercakap pasal tahun lepas...rupanya hari ni dah genap setahun aku dan kawan-kawanku grad dari UIA.... setahun yg lepas pada tarikh ni aku meninggalkan UIA apabila telah tamat pengajian degree ku...sehari sebelumnya aku dan kawan2 sibuk menghantar report FYP kami, itu lah task kami yg terakhir sebagai BIT student ...masih ingat lagi bagaimana susah payahnya kami berusaha menyiapakan Final Year Projek kami...sampaikan pernah kami stay up kat lab je (computer lab), semangat waja nk siapkan projek....hmm...segalanya berbaloi bila tengok result final kami...dup dap dup dap kami menanti..


sebenarnya banyak sangat kenangan aku dan teman2 masa last semester tuh...ada suka ada duka....panjang lah kalau nak cerita...tapi sedar tak sedar dah setahun pom kami berpisah dari dunia kampus seterusnya bergelumang dengan hidup masing2 ...ada yg sudah berumahtangga..alhamdulillah...yg lain...masih sibuk dengan profesion sementara masing2...termasuk aku...takde rezki untuk lagi mendapat kerja tetap..anyway...kami bersyukur...pasti ada agenda yg terbaik buat kami di sebalik semua ini... teringat pesan seorang sahabat bila aku 'down' , sebab interview tak berakhir dengan post yg diimpikan, beliau berpesan " ALLAH nak beri yg terbaik buat kamu...maka dia jauhkan yg kurang baik ", ya ada benarnya kata2 itu....every cloud has a silver lining ...bak kate omputih....

geng2 setia BIT FYP lab...

harapanku...agar aku dan kawan2ku terutama yg 3 orang ni,(ida , hajar n ros) yang telah sama2 menemani aku sepanjang perkenalan kami dan khususnya sepanjang berada d UIA..tak lupa jugak teman suka duka di BIT FYP lab (korang mmg besst...!! kenangan bersama korang pon x kan aku lupa, especially shud , shiba, nizam, kak hani, ahzwad, idzwan, nor, suki n da gang)....tak putus hubungan, insyaALLAH..apa2 hal pun , masih lagi sama2 terus belajar mengenal erti hidup walaupun masing2 dah separated from each other ..do always keep in touch tak kira dengan medium apa sekali pon....sebabbb for me, we always need each other...kalau bukan sekarang pun di masa2 akan datang kita semua akan tetap memerlukan antara satu sama lain....ukhwah yg terbina tak seharusnya terputus macam tu saja....patutnya ia kekal sampai bila2...insyaALLAH ada masa kita jumpa semula....all da best in our future undertaking...~~

pssstt:- masih ingatkah perjanjian kita lepas grad :-) reunion 5 tahun sekali....heheheh...hope to c ya...yg duk senegeri ni pon tak jumpa2 lagi...macam duduk jauh beribu2 batu....hihih...jgn marah yer sape yg terkena.... misss all of u....

cik CT, cik ida, cik wani, puan Ros..bukan cik Ros lagi..heheh

wassalam...


p/s: sorang dah jadi puan..kite bile lagi? :-)



9 comments:

Cik Siti said...

wah2...cantiknya banner kat bwh skali tu,jgn lupa royalti ok.utk aku mestilah berganda2 ok..

anyway,that was extremely nice moment! kenangan tetap kenangan..sahabat2 dan kenangan terus terpatri dalam hati nie

but at the same thing,benda2 yang menyedihkan berlaku dlm bulan yang sama...so,i choose to forget everything.....because it was really painful...

btw,thanx....;-)

limaumaniss said...

Cik Siti...

opsss!! i didnt mean to remind us bout that...choose to take only the positives, choose to build a brand new life...wah petahnya aku berbicara...dalam hati hanya TUHAN saja tahuuu...

royalti oh royalti...tunggulah nanti..aku ni bagai orang bankrapsi...oh harapnya tak lama begini...hmm...

jus jokin!!

roznifa83 said...

hehhe.rahsia krg berdua ek??lipatan rahsia kekal sejarah..abaikan..trus maju ke depan..hehe.tp jgn lupe pndg ke blkg sesekali utk mengingatkan diri..weh, pesal..srg da jadik puan..kita bile lagik..mcm tk ckp kale je words tuh..bold doo..baru jelas mata aku mmbacanya..heheh.yg pasti, entry ko ni aku suke..bak kata iyo, i like..hehe..kenangan suka duka..seres..sgt menarik utk di kenang..

roznifa83 said...

aku ingt pasal perjanjian tu..kan da sign contract doo..ni bkn contract jual kain.pastu beli sendiri ni..ni contract kna usahakan kedatangan woo..tk leh elak2..24-08-2008...contract tlh di tandatangani secara maya..hahha..insyaAllah 1st gathering 2013 andai di izinkan Dia..

limaumaniss said...

roznifa83...

saje aku kurengkan tone kaler kat situ, tak nak la nanti sume asyik fikir pasal tu jer...hehehe...

aku menanti jer saat2 nak cerita kisah2 menarik kita..maklum la setahun yg lepas takde blog lagi, ketinggalan rupenyer kite...nama jer student IT...opss!!! shh..rahsia kita gak nih ;)


mesti sume ingat...ada sesaper berani mengaku dia x ingat?haha...
btul2...aku ingat masa mempersetujui kontrak, aku ada lam lrt putra time tu...nak meleleh air mata..isk isk...insyaALLAH andai takde aral melintang bertemu la kita lg 4 tahun...

ada lg satu kontrak tau...buah tangan tulus ikhlas sepertimana yg tercatat dalam perjanjian, hitam putih ada pada hajar...siap ada sign lagi..ingt cik ros..masih ada 3 majlis lagi..hehhee.... ;)

roznifa83 said...

hahha..contract lagik 4 thn tu ade aku save lam phone aku doo..adiah tuh pun ade lam fon aku...haha..cma nk g passkan adiah je tp tkde sebarang jemputan lagik..haha..terpksa la mintak utk org lam perut aku ni dlu..ready ready..mau pau ni mak ngah ct, mak jang wani n mak cik ida..hahha

limaumaniss said...

roznifa83...


mana leh pass pass gitu...mak ngan anak ngan bapak mesti mai skali nanti...silap2 anak-anak skali mai..heheh

Cik Siti said...

takde rahsia antara ktorang sis...u pun tau apa yg blaku bln 4 thn lps cuma u dh lupa kut...

adiah...oh adiah....klakar gak kita sampai leh wat agreement tu...kuikuik...

btw,jgn lupa hadiah cik siti wokei?15 may nie....yang 9 may tu abaikan pun takpe,kita bg tumpuan bg yang lam peyut tu dulu..kuikuik..

limaumaniss said...

CIk Siti...

bak pesan kami bedua, usah dikenang perkara nan lalu...moh kite pikir yg hepy2 jer...

hadiah...ha...jgn lupa yer..simpan bajet dari sekarang kot2 lah nak bg lebih dari yg ada lam kontrek..heheh...murah rezeki aku ...


btoi2..9 mei tu bleh tunda n bagi skali masa bulan ogos nanti....jgn lupa fokus kat 11 July gak...harap2 impian konvo thn lepas leh carry forward ke tarikh ni, huhu...(berangan-umpama mimpi dalam mimpi...) oh...hehe...doa2 la korang...:)