30.4.09

genap setahun lagi...


genap setahun lagi?
apa lagi yang genap setahun tu....


hehehe...sebenarnya hari ni 30 April 2009 genaplah setahun aku bekerja di Pusat Pengajian Pendidikan Jarak Jauh , USM Penang.....
tak sangka...murah rezeki ku ALLAH nak bagi...12 April aku berangkat pulang ke rumah lepas habis degree.....30 hb dah diterima jadi Research Assistant di PPPJJ....alhamdulillah.....

sampai la hari ni....30 april 2009 masih lagi menjalankan tanggungjawab yg sama...bukan tak berusaha mencari kerja yang lebih baik dan bersesuaian dengan kelulusanku cuma mungkin bukan masanya untukku berhijrah kepada pekerjaan lain....ALLAH knows best....he is giving the best for me.....i know that....


yang paling bestnye ( dan tiap2 tahun aku akan ingat).... hari pertama aku kerja 30 april...then besoknye dah 1 mei...hari pekerja...baru semangat nk kerja dah pulak cuti hari pekerja...ahha...bangga le pulak....bangga? ntah apa la yg nak dibanggakan tuh..cume senang nak ingat jer la...

dalam setahun menempuh alam kerja ini khususnya di PJJ USM nie, banyak pengalaman suka duka yang telah ditempuh....tapi yang penting pengalaman2 ni semua mematangkan aku....pelbagai macam ragam manusia yang aku jumpa di alam ini.....tak sama macam time belajar.....penuh cabran juga nak berhadapan dengan orang-orang ni....tapi selagi kita masih ada adab dan peraturan serta tatasusila yg bail...insyaALLAH kita akan berjaya menghadapi ragam2 manusia yang pelbagai ini....sabar kunci utama.....sabar itu tiada hadnya dalam hidup ini....berbekalkan ilmu yg ada aku tempuhi juga alam pekerjaan ini walau ia tak seindah alam pengajian dulu....

sekian dulu ...selamat becuti dari saya....esok 1Mei , Hari Pekerja...Selamat Hari Pekerja untuk semua.... :)

wassalaam...


makan limau dengan bihun...
tak sangka dah genap setahunnn!! hehehee :-)


4 comments:

KhairiL's said...

USM dekak jer dgn umah aku

huhu

limaumaniss said...

heh...tau2...siap g men boling lg dgn staff usm kan?

OREOO said...

haha..
keje sehari,dah dapat penghargaan "hari pekerja"..aww!!haha

selamat hari pekerja ;)

limaumaniss said...

OREOO...

dah setahun keje...dapat penghargaan kali ke-2...heheh