10.10.08

ayat-ayat cinta?

fuh..pastinya ramai yg stand by depan tv malam ni utk tengok cite tu...bukan main lg tv 3 promo...haha...smpai aku yg dah pernah tengok ni pon rasa nak tengok lagi....huhu...
dan kali ni pon menitis gak air mata kali keduanya bila melihat maria terbangun dari lenanya setelah dinikahkan dengan fahri....terpegun jugak dengan pengorbanan si aisyah tu...

tapi itu semua hanya cerita...cerita tentang cinta...cinta duniawi semata2...entahla ..malas nk cerita panjang2 dah...korang pon dah tengok sendiri...pernah terjumpa satu kata2 yg bes ni..." di mana ada manusia, di situ ada kisah cinta...jika ada seribu manusia, di situ ada seribu kisah cinta..."


err...cerita tentang cinta mmg takkan pernah habis!!!
sudahla kita tinggal dulu cerita cinta....


ikhlas dan sabar ada lah islam!!! ("innalla ha maas sobiriin....)
gitu la beza kita dgn orang yg bukan islam, kita diajar bersabar..tak kira sekuat manapon ujiannya...pernah juga aku dengar ceramah agama...ustaz tu kata " sabar itu tiada hadnya selagi mana kita masih hidup!!" lain bena dengan kita..bila marah sikit..mulala nak kata..." sabar pon ada hadnya gak!!!"...tang mana had nya tu????


nah sape nk baca novelnya donlod la kat sini....slamat membaca... klick sini..


ayat-ayat cinta ...


BIZI ZIBI?...

minggu ni cam agak tertekan je...tapi aku masih ok..;)
bukan apa...tetiber je d hari isnin yg indah yg x de mood...ttber datang je opis aku diberi satu tugasan yg baru...wat website!!!!uarhhh....tiba la satu cabaran baru buat aku....tp aku x nak cerita lebih,,,nnti ada pulak orang yg sensitip....aku kini bukan bekerja sorang2...kami ni sume satu team...jadi banyak la hati nak dijaga...piece....^__^....bukan apa sebenarnya dah lama tinggal wat bnda tu sume ..bila tiba masa kene dgn keje camtu..jadi malasla balik nk stdy dan research....tp dari situ la ak akan banayk belajar dan belajar perkara yg aku x tau dulu..dan refresh balik apa yg aku dah blajar dulu ...masa wat FYP!! (final year projek)...hari khamis dan jumaat..dua hari yg terkahir tu aku siapakan keje tu dalam keadaan yg x berapa sihat...selsema, batuk dan demam yg menyerangku secara tiba!!!....ramai yg kata mg musim orang selsema lani....entahla...tp ramai yg disekelilingku mengalami perkara yg sama!!...mungkin benar telahan mereka...wallahua'lam...apa pon...syafakillah pada kita yg ada sakit jerih perit ni....ALLAH baru tarik sikit nikmat...walau bagaimana pon..kita kena bersabar....:)


maka tibala harinya hr ni (jumaat) ..siaplah keje ku megikut date yg ditetapkan kepada ku....oh!! tapi jadual weekend ni mmg agak full...cewah cam PM lak...!!pastu lak aku kene siapkan lg satu web mggu depan...oh!! tak pa2..aku akan blajar dan buat bersungguh2....insyaALLAH ada kemajuan....doakanla aku... ;)

bukan apa esok pagi aku akan bersama ahli2 JIM negari penang untuk bermesyurat perwakilan negeri d masjid negeri...dan sebelah petangnya memenuhi jemputan open house JIM jugak beramai2 di skolah islah teluk kumbar...insyaALLAH...


ahad pula aku dan kawan2 opis ku...team e-Educator akan buat barbeku merangkap 'open air' raya d gold coast...ala kt queensbay tu...tepi pantai tu...:)...wah...mesti bes...nanti aku letak gambanya kt sini kalau aku x lupa bawa kamera....macam2 juadah ada...aku ditugaskan buat bihun untuk sume..insyaALLAH sedap bihun yg aku ORDER tuh...hehhe....


orait la...esok nk kene bgn awal...miting start kol 8.30 pagi...kene siap awal la gak....


till then...wassalam...

piece....


ingat....ikhlas dan sabar adalah islam!!!!







2 comments:

myadlan said...

salam..
akak pegi skolah islah ke?
rasa mcm prasan tapi segan nk tegur..

limaumaniss said...

salam..skola itqan tue...dah agak dah itu memang en adlan...heheh